Vzdrževanje optimalnih temperaturnih pogojev med fermentacijo pivine s pomočjo varilne komore

//Vzdrževanje optimalnih temperaturnih pogojev med fermentacijo pivine s pomočjo varilne komore

Christian Fišer – diplomsko delo

“To, da je pivo kvalitetno, dosežemo s pravilno pripravo in ob določenih pogojih. Ustrezna temperatura je eden izmed najpomembnejših dejavnikov pri pripravi piva, saj kvasovke, ki so ključne pri pridobivanju alkohola, med fermentacijo pivine, potrebujejo določene temperaturne pogoje za pravilno delovanje. V diplomski nalogi smo predstavili varilno komoro, s katero je omogočena avtonomna regulacija temperaturnih pogojev. Naš cilj je bil zgraditi zračno zaprto komoro skupaj z elektronskim sistemom za nadzor in regulacijo ter ugotoviti, ali je možno aktivno ohranjati optimalne temperaturne pogoje s pomočjo Peltierjevega termičnega elementa. Ugotovilo se je, da je sistem v celoti sposoben uravnavati temperaturne pogoje med fermentacijo pivine ob normalnih zunanjih pogojih, kjer je razvit sistem 48 % celotnega časa poskusa pivino ohlajal, 52 % časa pa vzdrževal temperaturni optimum”

Kako je potekalo delo si lahko pogledate na videoposnetku iz oddaje Ljudje in zemlja februarja letos.

Objavil-a |2018-09-28T13:31:46+00:0028.09.2018|
Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Ok